Archiv rubriky: PHP

Deploy PHP applications with zero downtime and under (heavy) load

(This text was originally written in 2014) In the following few paragraphs I would like to share with you our experience we have gained while implementing the „bulletproof“ deploy of our PHP application on one of the most visited Czech web server. If you run a small web that serves only few requests per second, you probably will know nothing important. However, if you run a larger service with about 100 requests per second (at the peak) and the application is running on the multiple web servers, like ours, deploy often and you like it, and on the other hand, you don’t like loosing requests like us, then I believe the following text might be interesting to you.

Pokračování textu Deploy PHP applications with zero downtime and under (heavy) load

Deploy PHP aplikací, bez výpadku a pod (velkou) zátěží

V následujících pár odstavcích bych se s vámi rád podělil o zkušenosti, které jsme nasbírali při implementaci „neprůstřelného“ deploye naší PHP aplikace na jednom z nejnavštěvovanějších českých serverů. Pokud provozujete malý webík, který obslouží jednotky requestů za sekundu, nedozvíte se pravděpodobně nic potřebného. Jestli však provozujete větší službu s cca 100 requesty za vteřinu (ve špičce) a ještě aplikace běží na více webových serverech, tak jako ta naše, nasazujete často a rádi a naopak neradi přicházíte o requesty, tak jako my, pak věřím, že by pro vás následující text mohl být zajímavý.

Pokračování textu Deploy PHP aplikací, bez výpadku a pod (velkou) zátěží

Třída String v PHP

Začalo mi vadit, že jsem si musel pamatovat všechny ty speciální funkce pro práci s řetězci a zároveň, že nepodporují kódování UTF-8. Co si budeme povídat, člověk občas zapomene použít mb_ variantu. Proto jsem se nechal inspirovat třídou String v Javě a pokusil se implementovat něco podobného v PHP. Chtěl jsem vytvořit něco, co se bude používat jako standartní řetězce v PHP s přidanou objektovou hodnotou.

Pokračování textu Třída String v PHP