Logování systémových událostí do souboru – EventsLogger

Pro měření odpracovaného času jsem zkoušel používat různé prográmky. Bohužel žádný mi nevyhovoval na 100% a tak jsem se nakonec vrátil k jednoduché tabulce v Excelu. Potřeboval jsem mít akorát přehled od kdy do kdy jsem měl počítač spuštěný, kdy byl uzamčený a podobně. Proto jsem si naprogramoval jednoduchou službu, která tyto události loguje do textového souboru a z tohoto logu jsem schopný během chvilky vypočítat celkem přesně denní odpracovanou dobu.

Služba i obslužný program jsou obsaženy v jediném spustitelném soubor eventslogger.exe. Po jeho spuštění se nám zobrazí okno s možností službu nainstalova/odinstalovat/spustit/zastavit (poslední dvě možnosti je samozřejmě možné dělat i z příkazové řádky či z ovládacího panelu Služby). Nejdůležitější možností, je nastavení adresáře, kam se mají logy ukládat. Pokud adresář nenastavíme nebo nastavíme neexistující, logy se ukládat nebudou. Logy jsou ukládány do obyčejného textového souboru. Každý den má vlastní soubor.

Stažení

Pro stažení zip souboru s aplikací navštivte adresu http://forrest79.net/produkty.php?produkt=9. Pro běh programu je potřeba .NET Framework 4 (stahujte zde).

Zdrojový kód

Zdrojový kód aplikace je šířen pod licencí BSD a naleznete ho na adrese https://github.com/forrest79/eventslogger.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *